Bijzondere situatie NK15

Laatste wijziging: 31-10-21 03:56

Het is een unieke situatie dat beide judoka's na de finale als winnaar worden uitgeroepen. Twee gouden medaille winnaars op NK15 in de categorie -36 kg. Klik op dit bericht voor meer info en videofragment.


Op zaterdag 30 oktober 2021 op het NK 15 in Leek (Groningen) gebeurde er een unieke situatie dat na de finale -36 kg beide judoka's Rheese Beckx en Fee Jansen een gouden medaille behaalden. In eerste instantie werd de wedstrijd met een Ippon gewonnen door Fee. Toen later de Nationale Scheidsrechters commissie de beelden nogmaals controleerde, werd geconcludeerd dat Fee haar tegenstandster met een verboden techniek op de rug had geworpen.Fee had haar been omstrengeld en had Rheese achterwaarts geworpen. Ook al was dat maar een fractie, omdat Rheese tijdens haar val haar been kon bevrijden, toch is dit een verboden handeling. In overleg met de organisatie is toen besloten dat beide judoka's als Nederlands Kampioen werden uitgeroepen. 

Zie hieronder het videobeeld van deze actie. 

Judolink is een initiatief van Judo Bond Nederland in het kader van de missie: "Samen naar een Veiliger Sportklimaat". De website heeft tot doel om de kennis van de judospelregels te vergroten bij judoka's, coaches en volgers van de sport.